Origo Wine

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
E-mail Print PDF

 

Origo Wine Club

Nyhetsbrev Juli 2009

 

Välkomna till Origo Wine Club
Ny producent hos Origo: Helmut Dönnhoff
Junisläpp av Whisky
Privatimport – några rekommendationer
Kommande evenemang
Origos första sortimentsprovning





Välkomna till Origo Wine Club

Hej!

Det är dags för Origo Wines första nyhetsbrev. Till att börja med vill jag rikta ett stort TACK till alla er som har anmält sig till Origo Wine Club! Varmt välkomna. Genom denna klubb kommer du få möjlighet att köpa många viner som Systembolaget inte tagit in, p.g.a. krav på kvantitet, begränsningar i antalet vin per region, eller helt enkelt andra åsikter om vad som går hem hos svenska vinentusiaster. På Origo håller vi näsan i vinglaset, lyssnar på våra kunder och tvekar inte att köpa in viner som vi tror på, för försäljning till både restauranger och privatpersoner. Det kan också röra sig om vin som produceras i mycket små volymer, för begränsade för att Systembolaget ska vara intresserade, guldkorn från dom småskaliga producenter som Origo jobbar med. Ta gärna en titt på vår hemsida. Prislistan innehåller en hel del viner som inte finns på Systembolagets hyllor och det finns dessutom en hel del information om dom olika producenterna som kan vägleda köp; se till exempel restauranglistan. Under rubriken ”Privatimport – några rekommendationer” nedan hittar du förslag på trevliga sommarviner, tysk Riesling från den lysande årgången 2007. Origo doftade, smakade...och köpte in ett stort lager av dessa underbara viner. En del har gått till Systembolaget och en del till restauranger, men det finns mycket gott kvar i lagret. Och sommaren året efter att vinerna släpps är ett tillfälle då vinerna verkligen visar upp sig från sin bästa ungdomliga sida!

Jag vill också passa på att tacka er för det stöd och den uppmuntran jag fått från många av er. Det känns skönt att veta att det finns plats för mindre importörer som fokuserar enbart på småskaliga producenter Det är ingen självklarhet att en sån verksamhet ska fungera. Speciellt nu med vikande kurs för den svenska kronan och allmän recession är det oerhört värdefullt med positiv feedback från er entusiaster. Det värmer att få höra när någon njuter av ett vin som importerats av Origo. All sån positiv feedback vidarebefordras direkt till vinmakarna. Jag tror oerhört starkt på min ursprungsidé, att representera endast små, familjeägda producenter i världsklass, vars viner jag själv har haft som favoriter sedan många år. Det ska vara vinmakare som inte svarar i telefonen av den enkla anledningen att dom är ute bland vinrankorna och jobbar! Fokus hos dom, och hos mig, ska vara på vinet, inte på försäljningsstrategi och strategisk marknadsföring.

Nedan hittar du senaste nytt. Den största nyheten är givetvis att ännu en producent av yppersta världsklass har valt att börja arbeta med Origo. Helmut Dönnhoff är en personlig vän sedan lång tid och i år bestämde han sig slutligen för att ansluta sig till Origo Wine. Ivrigt påhejad av sin personliga vän Willi Schaefer, som var min första producent. Håll utkik på hemsidan efter en specialkväll, där Helmut Dönnhoff besöker Sverige och presenterar sina viner.

I detta nyhetsbrev hittar du också en sammanfattning av Origos Sortimentsproving på Vinkällaren Grappe i maj, som var fantastiskt lyckad. Och apropå besök, notera också att vintern inte nödvändigtvis måste bli kall och mörk. Mina italienska vinmakare kommer göra allt dom kan för att värma alla medlemmar i Origo Wine Club med sina viner då dom kommer på besök.

Varma hälsningar,

Sverker Magnusson

Origo Wine & Whisky




Weingut Dönnhoff ansluter sig till Origo Wine

Det är med stor stolthet vi kan presentera nyheten att Helmut Dönnhoff har valt att ansluta sig till Origo Wine. All presentation av denna världsberömda producent är givetvis överflödig. Helmut är en mycket lågmäld person som inte vill göra mycket väsen av sig, utan föredrar att låta sina viner tala för sig själva. Samarbetet börjar med omedelbar verkan, vilket innebär att redan årgång 2008, mycket lyckad för Helmut, kommer att finnas tillgängligt såväl för restauranger som för privatkunder, inklusive Systembolaget (om dom köps in).

De återkommande besöken hemma hos Dönnhoff i Oberhausen, intill den lilla floden Nahe, har varit många och omfattande; allt givetvis för att kvalitetssäkra vinerna…

För dom som inte har haft lyckan att möta denna världsstjärna, kommer det finnas en chans att träffa Helmut Dönnhoff personligen, prova hans viner och njuta av förstklassig regional mat från Nahe, som kommer tillagas av Wigbert Weck. Wigbert är inte bara god vän med Helmut utan också kock på Restaurang Hermannshöhle som ligger precis på andra sidan floden Nahe och perfekt beläget under Helmuts mest kända vingård, Niederhäuser Hermannshöhle. Det pågår fortfarande diskussioner om passande tidpunkt för detta evenemang, så håll ett öga på vår hemsida för senaste nytt. Jag mailar givetvis ett utskick till vinklubben när det är möjligt att anmäla sig. Det kommer finnas ett begränsat antal platser till kvällen med Helmut & Wigbert som kommer att vara öppen endast för medlemmar i Origo Wine Club.



Kommande evenemang:
Italiensk afton med vinmakare från Piemonte

Vi vet alla hur det känns när firandet av jul- och nyår är över. Framför oss har vi några mörka och kalla månader innan våren är här igen och vi försöker alla bita ihop så gott det går för att uthärda vintern. Origo Wine tänker hjälpa till i försöken att hålla värmen genom att bjuda in samtliga våra italienska vinmakare från Piemonte, vilket innebär att Fabio Fantino från Conterno-Fantino (Monforte), Gianpaulo Pira från Luigi Pira (Serralunga), Augusto Cappellano från Cappellano (Serralunga) och Marco Marengo från Mario Marengo (La Morra) kommer gästa Stockholm och bjuda på alla sina underbara viner, allt från Dolcetto till Nebbiolo, Barbera och givetvis sina Barolo. Besöket är på planeringsstadiet men samtliga vinmakare har gett klartecken och den månad som diskuteras i dagsläget är februari, så håll ögonen öppna på hemsidan! Deltagarantalet kommer av förklarliga skäl bli begränsat.




Satsningen på högkvalitativ whisky fortsätter

Namnet är ju Origo Wine…OCH whisky! Som många av er har märkt, har vi ett samarbete med The Whisky Agency och The Whisky Fair som båda drivs av Carsten Ehrlich. Han förser den svenska marknaden med sällsynta specialbuteljeringar av yppersta världsklass. Senast i juni lanserades följande på Systembolaget: Caol Ila 1982 Bourbon Cask (Nr. 10125-01), Laphroaig 1990 Bourbon Cask (Nr. 10126-01), Lochnagar 1986 Bourbon Cask (Nr. 10127-01) och Longmorn 1976 Bourbon Cask (Nr. 10128-01).

Har du tur finns det kanske fortfarande några enstaka buteljer kvar i vinkällarbutikerna. I September släpps ytterligare ett antal högkvalitativa whisky, och redan nu är nya fatprov på väg till Sverige med förhoppning om att de ska lanseras senare i höst.




Privatimport – några rekommendationer

Genom att registrera vissa viner hos Systembolaget, ger Origo Wine dig möjligheten att som privatkund köpa viner direkt från vårt lager genom så kallade ”dolda privatimportsnummer”. Se lista nedan. Dessa privatimportsnummer finns inte synliga på Systembolaget men du kan ringa eller besöka vilken butik som helst i hela landet och beställa samtliga dessa viner genom att uppge respektive privatimportsnummer. Vinerna levereras precis på samma sätt som från Systembolagets beställningssortiment, det tar ca en vecka och det kostar ingenting extra.

Permanenta privatimportnummer ("dolda nummer") för privatkunder

Årgång Producent Namn Artikelnr Pris





2007 Willi Schaefer Riesling QbA 501155-01 129
2007 Willi Schaefer Himmelreich Riesling Kabinett # 9 501157-01 169
2007 Willi Schaefer Domprobst Riesling Kabinett # 16 501158-01 175
2007 Willi Schaefer Himmelreich Riesling Spätlese # 14 501160-01 259
2007 Willi Schaefer Domprobst Riesling Spätlese # 12 501156-01 265
2007 Willi Schaefer Domprobst Riesling Spätlese # 5 501159-01 286
2007 Willi Schaefer Domprobst Riesling Auslese # 10 501152-01 495





2007 Reinhold Haart Piesporter Riesling Kabinett 501161-01 145
2007 Reinhold Haart Goldtröpfchen Riesling Kabinett 501164-01 159
2007 Reinhold Haart Goldtröpfchen Riesling Spätlese 501162-01 239
2007 Reinhold Haart Domherr Riesling Spätlese 501165-01 239
2007 Reinhold Haart Grafenberg Riesling Spätlese 501166-01 239





2007 Forstmeister Geltz-Zilliken Saarburger Rausch Riesling Kabinett 501153-01 154
2007 Forstmeister Geltz-Zilliken Saarburger Rausch Riesling Spätlese 501154-01 232





2004 Conterno Fantino Barolo "Vigna del Gris" 501185-01 495
2004 Conterno Fantino Barolo "Sorí Ginestra" 501184-01 595
2006 Conterno Fantino Langhe Rosso "Monpra" 501275-01 319
2007 Conterno Fantino Barbera d'Alba "Vignota" 501186-01 199





2006 Mario Marengo Barbera d'Alba "Pugnane" 501174-01 189





2005 Mont Olivet Chateauneuf-du-Pape 501173-01 239
2006 Mont Olivet Chateauneuf-du-Pape Le Petit Mont 501273-01 199
2006 Mont Olivet Chateauneuf-du-Pape Clos Mont-Olivet 501272-01 229
2006 Mont Olivet Chateauneuf-du-Pape Cuvee Papet 501274-01 523





2004 Domaine des Baumard Quarts de Chaume 501168-01 425
2005 Domaine des Baumard Clos Ste Yves 501167-01 185
2005 Domaine des Baumard Clos du Papillon 501169-01 245

Notera att beställningsvillkoret för dig som privatperson är att beställa minst 6 flaskor. Det behöver dock inte vara av samma vin, utan du har möjlighet att blanda. I vissa fall är det extra flaskor av rariteter som omedelbart har sålt slut på Systembolaget men fortfarande finns kvar hos oss. I andra fall är det viner Systembolaget har valt att inte köpa in men som Origo Wine har köpt in för att vinerna helt enkelt utgör en oslagbar kombination av pris och kvalité. Titta bara på följande axplock på recensioner av för vinerna!

“Willi and Christoph Schaefer have produced some of the most brilliant wines of their respective careers in 2007, and these wines will be worth a special search to find.” (John Gilman, View from a Cellar)

2007 Willi Schaefer Riesling Qba (129 kr !!)
Offers aromas and flavors of spiced apple; a subtly creamy, mouth-filling, yet refreshing palate presence; and a lip-smacking finish. Despite 9.5% alcohol, it approaches the delicacy of a Kabinett. I would plan to enjoy it anytime over the next 3-5 years. 87 points (The Wine Advocate)

2007 Willi Schaefer Graacher Himmelreich Riesling Kabinett Nr 9 (169 kr !!)
Marine language remains very appropriate for the Schaefer 2007 Graacher Himmelreich Riesling Kabinett A.P. #9, which delivers not just a tangy whiff of the sea to accompany its apple blossom, clover, and honeydew melon, but also an irresistible, invigorating, saline, sweet, bay scallop-like savor that left me salivating uncontrollably. The spring-fed Himmelreich, opines Schaefer, is especially conducive to stress-free and gradual ripening, with concomitant extract and high, ripe acidity, all of which seems to apply in spades to 2007. No wonder this Kabinett was served last. I’m not sure I’ll outlive it, but those who can ought to contemplate saving some for 25 years from now. Just make sure you have lots for in-between, too! 93 points (The Wine Advocate)
och…
Normally the order that a vigneron serves his or her wines will give one an idea of how they perceive their own quality hierarchy in a given year. With these two Himmelreich Kabinetts, this is impossible to say, as I tasted the #2 on my first visit and the #9 on the second visit, and all of the wines were showing even better on my second stop, as they were ten more days further removed from the close of their fermentations. In any event, the 2007 Himmelreich #9 Kabinett was one of the most brilliant Kabinetts that I tasted on this entire trip, as the wine delivers a magical bouquet of white peaches, ripe apples, beautiful, gentle notes of honeycomb, spring flowers, slate and white cherries. On the palate the wine is medium-bodied, seamless and beautifully elegant, with playful acids, superb, nascent complexity, perfect balance and a very long, crunchy finish. Magical Kabinett. 2012-2035+. 95 points (John Gilman, View from a Cellar)

2007 Willi Schaefer Graacher Himmelreich Riesling Spätlese Nr 14 (259 kr)
Fresh apple (think of the best Normandy cider) mingles with anise and vanilla. The freshness here is combined with a relatively spare texture; and the finish surprises with the intensity and length of salt and stone that accompany its sheer refreshment. In fact, if wine can be profoundly refreshing, here is a case in point. This bracing young Spätlese is likely to undergo more dramatic changes in bottle, I predict, than many of the other Schaefer wines of the vintage. But I would not hesitate to plan on charting those changes over the next 20 years. 92 points (The Wine Advocate)

2007 Willi Schaefer Graacher Domprobst Riesling Spätlese Nr 12 (265 kr)
Smells and tastes of ripe, dripping apple and peach laced with citrus. Yet for all of the juicy refreshment this delivers, its texture is subtly creamy. Mint, cassis, chewy apple skin, and peach fuzz add invigoration to the finish, along with hints of iodine and wet stone. This should continue in its generous vein for two decades. 91 points (The Wine Advocate)

2007 Willi Schaefer Graacher Domprobst Riesling Spätlese Nr 5 (286 kr)
Lingers with sweet floral perfume, alluring spices, and invigoratingly high-toned herbs. Harvested late in October, this wine experienced a very light blush of botrytis. Its richness of honey-drenched melon and spiced apple jelly – backed by creaminess of texture – suggest Auslese, but it displays the delicacy and lift that accrue to the best 2007 Mosel Rieslings of “lower Prädikat.” Lingering bitter-sweet, saline, and stony notes in the finish offer a fascinating foil for the wine’s sweet fruit intensity. If it persists in its faux fermentative aromatic ways, there will be no sensible choice but to forget this wine for a few years. That said, don’t forget to buy with two decades’ potential in mind! 92+ points (The Wine Advocate)

2007 Willi Schaefer Graacher Domprobst Riesling Spätlese Nr 5 (286 kr)
In addition to the glorious Spätlesen numbers 12 and 5, there is also a third Domprobst Spätlese in the Schaefer cellars this year that will be offered up at auction in Trier in September, and which sadly was still rather yeasty from its fermentation and not ready to be shown yet in the minds of Willi and Christophe Schaefer. Given how magical the two Domprobst Spätlese are in 2007 that were ready to show, I have already made my reservation for the auction version. The #5 Spätlese is deeper and more reserved on both the nose and palate today than the # 12, but it too offers stunning potential in its aromatic blend of apple, pear, a touch of honeycomb, slate, petrol, lime zest and exotic notes for the Domprobst of fresh strawberry. There is an almost crystalline element to the fruit tones of this wine that are very rare and exciting. On the palate the wine is medium-full, long and laser-like in its focus, with even greater depth at the core, beautifully-integrated and snappy acids, and great length and grip on the profound finish. Another stunning wine. 2014-2040+. 95 points (John Gilman, View from a Cellar)

2007 Willi Schaefer Graacher Domprobst Riesling Auslese Nr 10 (495 kr, få flaskor)
This wine brilliantly illustrates one of Willi Schaefer’s guiding principles. He admits to having only once even been tempted to render a T.B.A., believing that his wines lose too much of their complexity and interplay of flavors – not to mention refreshment – if deprived of those juicy green golden berries that he calls “the beautiful, racy ones.” Similarly, this A.P.#10 is, he says, the much better Auslese that resulted from incorporating more fresh, green-gold berries into what would otherwise have been a 2007 Beerenauslese. A dramatically penetrating nose of orchard fruit distillates, candied grapefruit rind, honey, and white truffles ushers in a sumptuous, silken-smooth, subtly creamy, yet at the same time juicy and pungently zest and spicy palate. Nut cream, honey, and white raisin mingle with pear nectar, luscious citrus, and sappy apple. I can only describe the finish here as tingling and shimmering despite its sheer richness and sweetness. As impressive as this is today, it will be yet more exciting with time, and the luckiest among you will still be wondering at it in 30 years. 95 points (The Wine Advocate)
och…
The 2007 Domprobst Auslese #10 is yet another brilliantly focused and refined example of the vintage, and as is the case with so many of these great Schaefer 2007ers, there is a crystalline nature to the fruit elements in the wine that is extremely rare from the Domprobst vineyard. The magical bouquet is a mélange of white cherries, pears, slate, bee pollen, very delicate notes of petrol, spring flowers and an exotic topnote of strawberry. On the palate the wine is fullish, crystalline and absolutely dancing on the palate, with laser-like focus, a great core, bright, brisk acidity and a very, very long and utterly seamless finish. A hauntingly refined Domprobst Auslese. 2014-2060. 96+ points (John Gilman, View from a Cellar)

2007 Haart Piesporter Riesling Kabinett (145 kr!!)
From a combination of younger vines and “pre-harvest” selection (Vorlese), the Haart’s 2007 Piesporter Kabinett smells of apple and grapefruit; comes to the palate quite softly-textured and delicate; and displays crushed stone and a slightly detached but refreshing lemony citricity in its rather sweet finish. All in all, though, this will provide considerable satisfaction over the next couple of years. 91 points (The Wine Advocate)

2007 Haart Piesporter Goldtröpfchen Riesling Kabinett (159 kr!!)
Smells of pear, grapefruit, and pineapple. Soothing, elegant, and delicate personality and finishes with a long, lovely if low-energy counterpoint of rich, ripe fruit; faint nuttiness and black fruit tartness; and saline and wet stone mineral expressions. A dozen or more years of felicitous cohabitation should be possible. 90 points (The Wine Advocate)

2007 Haart Piesporter Domherr Riesling Spätlese (239 kr)
Comes from a portion of Piesport’s great wall of slate that is rich in fine particulate matter and quartzite. Wet stone and fusil notes accompany pineapple and cassis in the nose, while on the palate a subtly oily texture is combined with striking delicacy and lift. Deep walnut oil and stone are allied to a wonderfully savory, saline character in the finish. This supremely transparent and elegant Riesling should offer two decade’s worth of memorably fascinating occasions to compare it with its immediate siblings from Gräfenberg and Goldtröpfchen. 92 points (The Wine Advocate)

2007 Haart Piesporter Goldtröpfchen Riesling Spätlese (239 kr)
Smells of lightly caramelized peach, nut brittle, grilled pineapple, and sassafras. Vivid fruit skin tartness and juicy citrus and a sense of crushed stone suffusion offer a satisfying foil to the caramelized, toasted, and honeyed elements of this imposing and enormously ripe Spätlese that finishes with an endearing and memorable sense of lift. One can plan on following it for a couple of decades. 92 points (The Wine Advocate)

“The 2007ers from Hanno Zilliken are utterly superb, and have beautifully captured every ounce of potential in this great vintage. The top Zilliken 2007ers will age gracefully for three or four decades, and are almost electric in their purity and nervosité on the palate. As befits one of the world’s greatest wine estates, the 2007ers from Geltz-Zilliken will prove to be cellar treasures that will be reference points examples of this great vintage in twenty years time, with many of them possessing the capability of lasting fifty or sixty years.” (John Gilman, View from a Cellar)

2007 Saarburger Rausch Riesling Kabinett (154 kr!!)
Hanno Zilliken has made some absolutely beautiful Kabinetts over the course of his career, but the 2007 may well be the very finest that I have had the pleasure to taste. The bouquet is deep and vibrant, as it jumps from the glass in a classic mélange of pink grapefruit, petrol, kaleidoscopic slate tones and already a bit of sea salt in the upper register. On the palate the wine is medium-bodied, poised and quite youthfully reticent, with a great core of fruit, wonderful complexity to come, sizzling acidity, laser-like focus and a dancing, reserved and minerally finish. A great Kabinett in the making. 2010- 2025+. 94 points (John Gilman, View from a Cellar)

2007 Saarburger Rausch Riesling Spätlese (232 kr)
The “regular” Spätlese from the Rausch vineyard will be excellent in 2007. The beautiful bouquet is a blend of apple, lemon, petrol, delicate minerality, and a pungent topnote of lilac blossoms. On the palate the wine is medium-full, crisp and complex, with a lovely base of slate, great acids, stunning focus and fine length and grip on the finish. This will drink beautifully right out of the blocks, but has the balance and depth to age very gracefully for a couple of decades, and will probably get so good with bottle age that those that drink this in the first blush of youth will regret not having those bottles back a decade down the road. 2008-2030. 92 points (John Gilman, View from a Cellar)

2004 Conterno-Fantino Barolo Sorí Ginestra (595 kr)
Conterno-Fantino have once again produced one of the vintage’s finest wines with their stunning 2004 Barolo Sori Ginestra, which is just as impressive in bottle as it has been on the several occasions I have tasted it from barrel. This explosive, heady Barolo bursts onto the palate with seamless layers of ripe dark fruit, black cherries, menthol, cinnamon, pine and minerals, revealing profound depth and richness. It offers superb length, gorgeous, sweet tannins and a finish that lasts forever. Readers who have an opportunity to taste this wine in the next few months should not hesitate to do so. This is a remarkable Barolo in every way. Anticipated maturity: 2014-2024. I have long enjoyed the Conterno-Fantino Barolos but in recent years Claudio Conterno and Guido Fantino have taken their wines to an entirely new level. These Barolos can often be massively structured and difficult to evaluate at an early stage yet the 2004s have incredibly sweet, ripe tannins that makes them a pure joy to taste. Simply put, this is a superb collection of 2004 Barolos. 96 points (The Wine Advocate)

2004 Conterno-Fantino Barolo Vigna del Gris (495 kr)
Conterno-Fantino’s 2004 Barolo Vigna del Gris offers an enticing array of floral aromatics that lead to sensations of candied cherries, small red fruits, spices and marzipan. With air, this sensual, feminine Barolo opens to reveal notable inner perfume and superb length. As is usually the case, the wine doesn’t quite have the stuffing to balance its tannins and it does dry out just a bit on the finish, but it is nevertheless a gorgeous, gorgeous wine. In 2004 Vigna del Gris contains fruit from both old vines and a recently re-planted section of the vineyard. Anticipated maturity: 2011-2019. 93 points (The Wine Advocate)

2005 Clos du Mont-Olivet Chateauneuf-du-Pape (239 kr)
Fresh raspberry and cherry scents are complicated by blood orange, incense and smoked meat. Very spicy on the palate, with deep red berry preserve flavors and a finishing jolt of sweet mocha. Doesn't show the oak influence one might expect from a wine raised completely in barriques; on the contrary, this is flat-out pure and graceful. 92 points (Stephen Tanzer, International Wine Cellar)

2006 Clos du Mont-Olivet Chateauneuf-du-Pape Cuvée du Papet (523 kr)
Alluring, highly perfumed bouquet of vivid black raspberry, blueberry and minerals, with a sexy floral overtone. Impressively precise, with sweet red and black fruit flavors braced by tangy minerality and complemented by rose, lavender and succulent herbs. The finish of this impressively balanced wine is brisk and focused, with sneaky sweetness and persistence. This is Apollo to the 2007's Dionysus. 93 points (Stephen Tanzer, International Wine Cellar)




Lyckad sortimentsprovning på Grappe

I maj ställde många av Origo Wines vinmakare upp för att hjälpa oss göra vår första sortimentsprovning för allmänheten till ett alldeles speciellt evenemang. Provningen gick av stapeln i maj på Vinkällaren Grappe och var mycket välbesökt, både av både glada amatörer såväl som branschfolk från Systembolaget, restauranger och media. Willi Schaefer presenterade viner från…ja, Willi Schaefer (Mosel). Far och son Theo & Johannes Haart visade upp sina viner från Rheinhold Haart (Mosel). Tim Fröhlich flög in för en dag för att hälla upp sina viner från Schäfer-Fröhlich (Nahe) och far och dotter Hanno & Dorothee Zilliken presenterade sina viner från Forstmeister Geltz-Zilliken (Saar). En ren tysk familjeaffär med andra ord! Vidare fanns också David Sabon här och serverade viner från Clos du Mont-Olivet i Chateauneuf-du-Pape, samt från Domaine de Pegau och Florent Baumard bjöd på underbar Chenin blanc från Domaine des Baumard i Loire. Dessutom hade jag hjälp från tre förstklassiga medarbetare; Johan Hofvander som serverade rara whiskydroppar från The Whisky Fair/The Whisky Agency, Joakim Råhberg, som knappt fick plats bland alla flaskor och hugade spekulanter på rara droppar från Marengo, Luigi Pira, Conterno-Fantino och Cappellano, och Micke Melbi som spontant ryckte in och tog tag i det österrikiska bordet med viner från Weingut Leo Alzinger. Det var fantastiskt kul att se alla glada ansikten och nöjda miner från deltagarna, som fick chansen att både stifta bekantskap med vinmakarna själva och prova deras viner. Synd att jag inte hann dricka nåt själv, men det fanns ju lite slattar kvar i flaskorna som tur var!

Som avslutning på kvällen lottades en magnumflaska av 2006 Domaine du Pegau Cuvée Reservée ut till en glad vinnaren som fick ta med sig flaskan hem.
































Nedan några ögonblicksbilder från sortimentsprovningen.

Med dessa avslutande bilder vill jag tacka för mig och hoppas att vi ses snart igen på nästa evenemang med Origo Wine & Whisky!

Sverker Magnusson

 

Origo Wine
Senaste nytt:

Nyhetsbrev Juli

Origo Wine & Whisky
Jaktvarvsplan 3, 1 tr
112 36 Stockholm
tel: 08 - 650 11 32
origowine@yahoo.se